Kategori:Software Udviklingsteknikker

Fra HTX-Arduino
Skift til: navigering, søgning

Disse sider beskriver metoder og værktøjer til udvikling og implementering af software i teknologiprojekter.

Metoderne understøtte hele udviklingsprocessen, og de kan anvendes på såvel små programmer, som større software projekter. Afhængig af kompleksiteten i projektet vælges en udviklingsmodel og nogle konkrete udviklingsmetoder, som kan føre projektet i mål. Det er vejlederens opgave at hjælpe eleven med disse valg.

Alle metoder resulterer i en eller anden form for dokumentation (skitser, diagrammer, tabeller, beskrivelser m.m.), og når projektet er færdigt, kan dette bruges til at dokumentere hele udviklingsprocessen. Man kan betragte denne dokumentation som mellemregninger i matematik. Er de med, kan vi let evaluere processen. Er de ikke med, ved vi ikke, hvorledes eleven er kommet frem til resultatet.

Der benyttes i dag to meget forskellige udviklings filosofier inden for software udvikling. Hvis man ikke helt ved, hvad der skal udvikles, kan man med fordel benyttes sig af agile metoder, hvor man gennem prototyping og brugertest får afklaret specifikationerne. Ved man derimod præcist, hvad der skal udvikles, er fasemodellen (vandfaldsmodellen) det stærkeste redskab, da processen er meget vel struktureret. Begge udviklings filosofier anvendes i praksis, men da såvel metoder som resultater er væsentlig forskellige har vi valg at beskrive disse adskilt.

Underkategorier

Denne kategori har nedenstående 2 underkategorier, af i alt 2.

A

D

Sider i kategorien "Software Udviklingsteknikker"

De nedenstående 3 sider er i denne kategori, ud af i alt 3.